Положани: Нелогично е да се обештетат лустрираните, меѓу нив имало и соработници на тајните служби

Политичкиот затвореник од времето на комунизмот, Шпетим Положани, смета дека тврдењата и оправдувањата на СДСМ за поништување на лустрацијата не се логични и не држат, затоа што меѓу лустрираните лица имаше соработници на тајните служби. Нема основ овие лица да бидат обештетени, изјави Положани во „Отворено студио“ во ТВ Шења. „Ова образложение не ми изгледа … Continue reading Положани: Нелогично е да се обештетат лустрираните, меѓу нив имало и соработници на тајните служби