Поп и новинар отворено на партиска трибина на СДСМ

Иако црквата е одвоена од државата и политиката епископ на Македонската православна црква ќе учествува на трибина на владеачката СДСМ.

На трибина во Ресен владиката Пимен ќе зборува на партиска трибина која ќе ја модерира министерот за дијаспора од СДСМ Едмонд Адеми.

Според најавата објавена на социјалните мрежи покрај владиката на партиската трибина “Агенда 20-24” учествува и екс новинарот на 1ТВ и на порталот новатв.мк Борјан Јовановски.

SHARE