Во пописот ќе има и етничка графа

Етничката и верска припадност сепак ќе останат како прашања на пописот на населението, на пописот на населението што ќе се одржи идната година подоцна.

Притисокот од јавноста и од политичките партии.е причина да се дозволи на граѓаните да ја изразат својата етничка и врска определба, но и да се изјаснат кој е нивниот ајчин јазик и јазикот што го зборуваат во домакинството, дознава ПресингТВ од извор од Државниот завод за статистика.

Поради ова предлогот на Државниот завод во кој не се предвидуваше графа за етничка и верска припадност е вратен на доработување.

SHARE

1 Коментар

  1. Кој не сака да биде северџан ќе смее ли да се пише МАКЕДОНЕЦ.

Comments are closed.