Попоски: Илузија е дека ќе има датум

Поренешниот шеф на дипломатијата, Никола Попоски, смета дека земјите членки на ЕУ нема да донесат одлука за членство на Македонија се до оној момент додека не се убедени дека сами знаеме да функционираме и да ги спроведуваме стандардите кои се применуваат кај нив.

„Било какви илузии на власта дека датумот е тука и дека итаме кон Унијата, се нереални, такви се прогнозите во пресрет на одлуката која треба да ја испорача ЕУ до крајот на неделава“, вечи Поповски за ТВ Алфа.

SHARE