Над 200 гости од Македонија, вечерва се на свадба на внуката на Амди Бајрам на Брод на Босфор, дознава порталот СакамдаКажам.

Поради анти-ковид мерките кај нас со кои се забранети големи собири меѓу кои и свадби, поранешниот пратеник решил свадбата на внуката Перихан да ја организира во Турција каде македонски граѓани можат да патуваат без обавесниот ПЦР-тест.

Претходно, смејството Бајрам поради корона мерките ја откажало свадбата што требало да се одржи на 11 октомври.

SHARE