Поранешен премиер прифатил Горна Македонија (ВИДЕО)

Поранешниот министер за надворешни работи Александар Димитров во емисија на 1тв тврди дека поранешниот премиер Љубчо Георгиевски пред 18 години се согласил со промена на името.

Димитров во емисијата Печат на неделата изјави дека Георгиевски во 2000 година се согласил со името Горна Македонија.

– Се случи една изјава на поранешниот премиерот кој прифати Горна Македонија, изјави Димитров во емисијата.

SHARE

Comments are closed.