Поротничка во случајот ТНТ поднесе оставка – судот не ја прифаќа!?

Судијката-поротничка во случајот „ТНТ“, Лидија Ивановска-Кочкоска, на која ѝ истече мандатот на 24 декември, поднела неотповиклива оставка од позицијата поради истек на мандатот, но таа не била прифатена, соопшти адвокатот Јовица Страшевски, бранител на ексградоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски. Ивановска-Кочкоска во оставката го информирала претседателот на Основниот кривичен суд Иван Џолев дека повеќе не … Continue reading Поротничка во случајот ТНТ поднесе оставка – судот не ја прифаќа!?