Поради престанокот со работа на Еуростандард банка, Македонска пошта го стопира платниот промет. Стопирана е наплатата на сите сметки, пензии и на социјална помош и на целиот безготовински платен промет за депонентите на Еуростандард банка – рече генералниот директор Ејуп Рустеми.

Затворањето на Еуростандард банка според него, има големи негативни финансиски последици и врз работењето на Македонска пошта, пренесе 24ТВ.

SHARE