Постигнат е договор за „Брегзит“


Постигнат е договор за Брегзит, објави претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер.

Веста ја потврдил и британскиот премиер Борис Џонсон: „Имаме одличен нов договор“, објави тој на Твитер.

Двете страни работеа на текстот на договорот, но сега за конечно напуштање на Велика Британија на ЕУ, потребно е договорот да биде потврден од парламентот на Велика Британија, како и од парламентот на ЕУ, објави Џонсон.

SHARE