Потврдено: И вториот правосуден закон е „фалц“

Пратеникот Илија Димовски открива дека и при гласањето на вториот правосуден закон денеска во Собранието е направен груб законски превид.

Пропуштено е да законот за советот на јавните обвинители да се гласа со Бадинтер.

“И вториот закон, оној Закон за советот на ЈО не е донесен…

Талат Џафери најави (што се гледа на снимките) дека овој закон се носи и со БАДИНТЕРОВО мнозинство…

Но во духот на хаосот заборави (намерно или не) да го стави на гласање по Бадинтер… (тоа се гледа од листинзите и од видеото од самата седница…

Според Уставот на Република Македонија, и овој Закон не е донесен…”, пишува Димовски откако се распушти Парламентот.

Доколку на СДСМ и ДУИ им текнеше на овој пропуст пред распуштање на Собранието тие ќе можеа да ја исправат грешката.

Сега целата процедура ќе мора да биде повторена од идниот состав на Собранието.

SHARE