Пратениците да ги чека сигурна работа по истек на мандатот!?

Пратениците на кои ќе им заврши пратеничкиот мандат да имаат предност пи вработување по истекот на мандатот, по можност во администрација и на однапред одбрано место.

Тоа било дел од иницијатива на независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, поддржана и од пратеници од другите партии, а идејата за ова била мотивирана д потребата да се подобри статусот на пратениците по завршување на мандатот во парламентот.

Такво законско решение, наводно, веќе изготвува собраниската работна група за реформи.

Интересно е што идејата доаѓа во пресрет на гласањето на уставните амандмани за што се потребни мнозинство гласови на пратениците.

SHARE

3 Коментари

  1. Кои сте бе вие покрај сите привилегии што ги уживате па сега ќе се осигурувате и за до крајот на животот!?

Comments are closed.