Пратениците сакаат да бидат советници по истек на мандатот

Според информации на НОВАТВ, една од верзиите на Законот за пратеници кој бил во подготовка предвидувала по завршениот мандат, пратениците да работат како – советници.

Тоа би важело за оние пратеници на кои не им мирува работното место, а вработени како советници во државната администрација, би биле оние кои ги исполнуваат критериумите од Законот за работни односи, дознава НОВА ТВ.  

SHARE

2 Коментари

  1. Пратениците-Предавниците, многу добро знаат дека ниту еден од нив нема да биде повторно пратеник поради тиранската платформа и промените на Уставот па уште сега бараат излезно решение.
    Мислам дека нема да ги спаси ниту советнички ниту било каков друг статус, за велепредавство ќе мора да одговараат!!!

Comments are closed.