Мирослав Богдановски, пратеникот од коалицијата „Можеме“ и припадник на владеачкото парламентарно мнозинство во Собранието, се побуни против најавата на првиот вицепремиер Артан Груби државата да субвенционира вработување на малцинства во приватни фирми.

Вднаш реагираше пратеникот од ДОМ, инаку дел од коалицијата „Можеме“.

„Класична дискриминација, со државни пари да се субвенционираат приватни фирми да не се вработуваат Македонци е навистина неприфатливо и недозволиво !!!“, напиша Богдановски синоќа на Фејсбук.

SHARE