Пратеник на „Потами“ ќе гласа против преспанскиот

Јоргос Амирас изјави дека ќе гласа против преспанскиот договор, тврдејќи дека договорот оди против интересите на земјата.

Во изјава за „Антена ТВ“ тој рече дека центристичката  партија е поделена околу договорот.

Неговата изјава дојде до шпекуациите дека тој може да се приклучи на конзервативната Неа демократија на следните избори.

SHARE