Предлог-законот за амнестија пред пратениците

На денешната 66. собраниска седница ќе се најде предлог-законот за амнестија на лицата поврзани со настаните од 27 април минатата година.

Пратениците на второто читање и по скратена постапка треба да се изјаснат за предлогот за кој владата минатата недела даде негативно мислење.

Законот е предложен од ВМРО-ДПМНЕ.

SHARE

1 Коментар

  1. Под етикетата “трористи”?!? Едноставно сите се врзани во вреќа и други командаат со нив за на крај да ја истераат агендата редефинирање на неодржливата држава спремна за на маса касапење и разнебитување до пепел. “Спасителите” ќе имаат образложение – спасувавме тоа што можеме да спасиме!!!

Comments are closed.