Премиерот на Фејсбук: Расте просечната плата!

Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил се пофали со најновите статистички податоци за порастот на просечната плата во јуни.

„Покрај зголемувањето на платите, парите ги насочуваме кон граѓаните преку субвенции, поврат на данок, намалување на данокот за парно греење и финансиска поддршка за отворање на нови фирми. Граѓаните добиваат повеќе слободни средства за подобар живот“, пишува Заев во пораката на Фејсбук.

0

SHARE