Премиерот се обраќа на нацијата по неуспехот во Брисел (ЖИВО)

Прво браќање на премиерот Зоран Заев откако Македонија не доби датум за отпочнување преговори со ЕУ.

Прес конференцијата на која се очекува претседателот на владата да соопшти кои ќе бидат следните чекори по неуспехот во Брисел е закажана за 12 часот.

Како што јави Фокус, многу е веројатно дека премиерот нема да поднесе оставка, а во игра е можност предвремени избори да има во март.

SHARE