„Денеска, на 78 годишнината од државниот празник „11 Октомври – Ден на народното востание“, стоиме исправено со почит кон борците и борките од НОВ, стои напишано во денешниот статус на премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

„ Пред 78 години тие ја отпочнаа борбата за слобода и ја добија слободата. Нашата генерација, на свој начин ја повтори таа борба, и еве ја повторно слободата – ја живееме, ја уживаме.

Нека ни е честит и вековит 11 Октомври, Денот на народното востание“, честиташе премиерот.

SHARE