Премиерот Заев за нацистичкиот злосторник Џемо Хаса (ВИДЕО)

Австралискиот новинар со македонско потекло Саша Узунов го прашува македонскиот премиер Зоран Заев дали ќе го тргне споменикот на Џемо Хаса водач на балистичкото движење во втората светска војна.

Премиерот прво вели дека апсолутно не знае за што зборува Узунов а потоа тврди дека ќе ги почитува македонските закони и устав.

Џемо Хаса бил соработник на нацистичките окупациони власти во Западна Македонија.

Целата конверзација меѓу Узунов и Заев во видеото.

SHARE