Прилепските тутунари го блокираа патот кон Плетвар (ВИДЕО)

Прилепските тутунари го блокира преминот кај Плетвар, незадоволни што по Нова Година запрел откупот, а и оној тутун што се откупува е по значително помала цена.

Тутунарите побараа да се зголеми откупната цената, сите откупните пунктови да проработат, да се исплаќа за фактичката класа на тутун.

Тие бараат и да се донесе закон со кој ќе се забрани увозот тутун во Македонија.

Еден од тутунарите изјави дека кога сакал да се види со министерот, односно побарал средба тоа не му било дозволено, па го запрашале кој си ти за да се видиш со министерот за земјоделие Трајан Димков.

SHARE