Принципот е ист, сè друго се нијанси – Што ветува СДСМ секоја година

Мала анализа на ветувањата на СДСМ во последните 3 години покажува дека истото што сега го ветува партијата за економија и подобар живот на граѓаните го ветувала и за 2018, 2019 и 2020.

Има мала разлика во употребените термини но суштината е иста, во сите предходно 3 години премиерот Заев и неговата партија ветувале “брда и долини”.

Во реалноста за само 11 месеци бројот на невработени се зголеми за над 50 илјади луѓе, задолжувањето дојде на фантастично опасно високо ниво од 60,6 % а странските инвестиции на извонредно ниско ниво споредено со сите соседи.

СДСМ пак вети економски раст и повисок стандард во 2021

SHARE