Продолжен викенд – понеделник неработен ден


Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 24 Мај (недела) е државен празник „Св. Кирил и Методиј“ , ден на сесловенските просветители, поради што неработен ќе биде понеделник – 25 мај.

Исто така, 24 мај (недела) е државен празник на верниците од исламската вероисповест, Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам.

SHARE