Продуцент открива како “министерот за смрт” ја започнал јавната кариера

Продуцентот Владимир Крстевски открива како ексминистерот за здравство и за образование Никола Тодоров влегол во јавниот живот.

“Јас Никола Тодоров-Нино го земав за статист во спот (#UNDP, за едношалтерски систем т.н @-влада) во 2004, но тогаш не можев ни да претпоставам дека ‘Царот На Маалската Интрига’ (инспириран од спотот) ќе го назначи за вистински министер две години подоцна”, открива Крстевски и го објавува спотот во кој Тодоров бил статист и глумел функционер.

Видеото е во твитот на Крстевски

SHARE