Проф. Даскаловски објави какви треба да бидат Јанева, Рускоска, Фетаи, Ристовска и Јовески

Професорот Жидас Даскаловски го дава профилот на човекот што треба да го води јавното обвинителство или да работи како јавен обвинител.

“Јавниот обвинител треба да е независен, непристрасен, образуван, доследен на законите и Уставот, поштен, имун за партиско-амбасадорско-бизнис влијанија, смел и праведен”, смета Даскаловски.

Колку овие критериуми ги исполнуваат специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, обвинителката од организиран криминал Вилма Рускоска и републичкиот јавен обвинител Љубомир Јовески оценете сами.

SHARE