Проф. Јасна Котеска откри профил на владика на МПЦ-ОА на Твитер

На прашање на корисник на социјалната мрежа Твитер дами таа објавила вистинско име на друг корисник професорката Јасна Котеска потврдува дека владиката Наум е активен на под името @leonidspar

,,Да, апсолутно. Исто така реков дека е и владика на Заев.

И навремено предупредив за последиците од тоа социјалдемократи да се мешавина од социјалисти и демохристијани во едно.

Исто и за заменик претседателот на СДСМ верник (Мухамед Зекири) истото го реков со друга верска афилијација”, пишува Котеска која првично информацијата за владиката на МПЦ- ОА ја објавила пред неколку години.

Нејзината информација ја потврдуваат и други корисници на Твитер.

Профилот зад кој најверојатно се крие владиката Наум инаку близок и духовник на премиерот Заев е активен на Твитер од 2013 година и има речиси 20 илјади следбеници а самиот следи уште толку.

Во 2013 година синодот на МПЦ им препорача на своите свештеници да не користат социјални мрежи за по кратко време сепак да дозволи ограничено користење пред сите други мрежи на Фејсбук и Твитер.

SHARE