Проф. Котеска до тиквите за кои Северна е во ред

Професорката Јасна Котеска е вознемирена што дел од граѓаните сметаат дека промената на името е во ред и од тоа што сега цел свет не нарекува Скопје.

“За тиквите за кои името на државата не е битно.

Сто илјади твита се изнапишавме, џабе.
Порано „ти од Скопје си“ ни викаа само во Грција во лето.

Сега цел свет пишува „Скопје потпиша меморандум…“

Колкав идиот треба да си иредентизам да претвориш во државна политика”, пишува Котеска на Твитер.

SHARE

5 Коментари

  1. Ти не би била тиква, кога би знаела дека ти си тиква, а не другите.

  2. А ти кога се шаренееше што мислеше!? Не знаеше дека чадорот ги мести на власт за целосно да ја сјебат Македонија.

Comments are closed.