Проф. Котеска: Заев се конструира во цар

Професорката Јасна Котеска со коментар по најавата дека освен премиер Заев ќе биде и министер за финансии.

“Човекот е едноставно способен. Претходниот вртеше од мобилен пред камери за народ да чувствува дека има лидер. Сегашниот полека се конструира во цар, а и вие ништо не разбирате”, пишува Котеска во ироничниот коментар кој говори и за однесувањето на шефот на СДСМ но и за неговите поддржувачи.

Професорката вели дека ако треба Заев може да личи и на Заев и на актуелниот директор на МКЦ.

“Може да личи и на Бени ако толку ви значи. И на Русе исто. Кога некој може-може, што сте толку саркастични, не разбирам”, заклучува во својот потсмешлив стил Котеска.

SHARE