Промената на името пред СБ на ОН!?

Руската федерација смета дека прашањето на промената на името на Република Македонија треба да се најде пред Советот за безбеднст на ОН.

Позицијата на Руската Федерација за проблемот со македонското државно име останува непроменета: одржливо решение мора да се најде без надворешен притисок и наметнати  услови од надвор, со потпирање на широка јавна поддршка – и во Република Македонија и во Грција – и исклучиво во рамките на правната област, се наведува во соопштението на руското Министерство за надворешни работи..

„Претпоставуваме дека ова прашање треба да го разгледа Советот за безбедност на ОН во согласност со став 3 од резолуцијата 845 на Советот за безбедност на ОН„ се вели во соопштението, но не се наведува ни кој би ја покренал процедурата и кога би се случило тоа.

SHARE

9 Коментари

  • Очекувам сите квислинзи и петтоколонаши да завршат во затвор, а парите кои ги зеле за да ја растураат Македонија ќе им бидат конфискувани, тие во затвор или протерани, да талкат по светот како што и доликува на копуци-петтоколонаши!
   Ако не си задоволен со овие мои предлози, не се секирај имам цел арсенал подароци за квислинзи…

    • ма не е важно кој е, важно е дека е Северџан-квислинг и изрод, а немам интерес за северџани затоа што веројатно се работи за лица психопати без ронка свест и достоинство.

    • Не знам, и не ме интересира.
     Да повторам, не губи свое драгоцено време на такви!
     Дали работи во полиција(гардата на социјалдемоктратските-северџани) или не, е ирелевантно. Ако сакаш и имаш време симни Kali линукс дистрибуција на https://www.kali.org/ “влези“ (преку разбивање на некоја скрипта од …) во базата на ехпрес.мк (користат вордпрес 5.0.3 како ЦМС генератор за да не бараш кај им е серверот и други податоци кои воедно се јавни види ги на линков http://whois.domaintools.com/expres.mk ) симни ги логовите таму има IP адреса од изродов. Сопственикот или вебмастерот не смее такви податоци јавно да објавува (само ги дава на сдсс, треба со налог ама овде нема закони овде е див запад).
     Јас немам ни време ни интерес, доволно ми е што знам дека е северџан!

Comments are closed.