Промената на Уставот ќе заврши до 15 јануари!?

Талат Џафери за 9 јануари свика седница на која ќе се раправа по амандманите за уставни измени согласно договорот од Преспа и очекува прашањето да биде затворено до 15 јануари.

„Очекувањата се до 15 јануари да биде завршена целата постапка и да бидат усвоени амандманите“ – информираше денаска спикерот на парламентот.

„Ако се раководите од искуството, дебатата не би требало да трае повеќе од 5-6 дена. Но неприсуството на опозицијата остава можност и таа да заврши побрзо“, рече Џафери на средба со новинари.

SHARE

2 Коментари

  1. Очајни обиди да ни продадете демократија. Јас после ова не гледам начин како вие ќе бидете на власт после овој потег. Верував во вас ама дека со вакви лаги ќе не труете не.

Comments are closed.