Промената на уставот стигна до МАНУ

Академик Таки Фити денеска во МАНУ ќе ја отвори дискусијата на третата дебата за нацрт амандманите за промена на Уставот на која ќе се обратат вицепремиерот, Бујар Османи и министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Академик Владо Камбовски и универзитетскиот професор, Светомир Шкариќ ќе дадат експертски осврт.

Вчера, во обраќањето во втората дебата што се одржа во Универзитетот ФОН, премиерот Зоран Заев, меѓу другото изјави:

„Нема да бидеме северномакедонци, а нема да го носиме ни срамот на ФИРОМ-ци, треба да размислиме и што ќе им оставиме на нашите деца“.

SHARE

2 Коментари

Comments are closed.