Премиерот Зоран Заев, на Мечкин Камен во Крушево, ќе се обрати по повод националниот празник 2 Август – Илинден.

„Чествувањето на Денот на Републиката го започнавме со поклонување на гробот на Никола Карев во крушевскиот Македониум. Илинден е симбол за нашата борба за слобода и човечки правдини“, напиша Заев на Фејсбук.

SHARE