Протест и блокада во Скопје (ЖИВО)

Владата и Министерството за надворешни работи во пероиотот помеѓу 12,30 и 14 часот ќе бидат блокирани со протестот што го организира ВМРО-ДПМНЕ поради случувањата со Бугарија и тајните преговори.

Опозициската партија претходно побара од премиерот Зоран Заев да објави што преговараат тајно во Софија.  Одговор не беше добиен, па поради тоа е закажано денешното протестно блокирање на овие институции.

SHARE