Протест против уставните промени на роденденот на Мисирков

Граѓанската иницијатива @Бојкотирам најавува протест против менувањето на Уставот за 18 ноември, роденденот на кодификаторот на македонскиот литературен јазик и правопис Крсте Петков Мисирков, од 18 часот пред Собрание.

уставни промени за промена на името Република Македонија и Македонија.

бришење на АСНОМ од преамбула. вградување на имплант Рамковен договор во преамбула.

ПРОТЕСТ за Македонцките работи

18ти Ноември 2018

18.00 Собрание на Република Македонија“, се вели во прогласот на движењето што стоеше и зад неуспешниот ререфендум од 30 септември, кога ги повика граѓаните да го бојкотираат изјаснувањето за договорот од Преспа.

 

SHARE