Весникот пишува дека Северна Македонија го корегираше мотото на официјалната туристичка кампања „Македонија безвременска“ откако „Прото Тема“ предупреди дека соседот го користи терминот „Македонија“ без георафска одредница со што го крши Преспанскиот договор.

Северна Македонија ја коригира провокативната туристичка промоција по вознемиреноста што ја предизвика откритието на „Прото Тема“ се пофалија од весникот.

SHARE