Прво MKD, па FYR во ТВ-преносот од ракометниот меч во Кожани

Наспроти најавите и од Македонија, и од Грција, за коректност и избегнување провокации пред и за време на денешниот ракометен дуел во Кожани, грчката телевизија не издржа, па по првичната употреба на меѓународната кратенка MKD во директниот пренос продолжи да користи непостоечки акроним FYR.

Македонија води со 13:12 на полувреме од натпреварот од квалификациите за Европското првенство во 2020 година.

 

SHARE