Фирмата во сопственост на семејството на градоначалникот на Пласница, Исмаил Јахоски, годинава добила тендери тешки 28 милиони евра.

Или за 17 милиони евра повеќе споредено со лани.

Со просечни 2,3 милиони евра месечно „Пуцко Петрол“ е рекордер меѓу фирмите кои добиле тендери, покажува анализата на „Макфакс“ и „А1.Он“.

SHARE