Путин: Ако САД распореди проектили во Европа, ќе го сториме истото

Ако Вашингтон инсталира ракети во Европа, Русија ќе мора да распореди проектили насочени кон „центрите за донесување на одлуки”, рече рускиот претседател Владимир Путин. Путин, во своето годишно обраќање пред Парламентот, рече дека неговата земја нема да бара конфронтација и нема да го направи првиот чекор во распоредувањето проектили по прекинувањето на Договорот за проектили … Continue reading Путин: Ако САД распореди проектили во Европа, ќе го сториме истото