Рама: Албанските азиланти не се проблем за Холандија

Албанскиот премиер реагираше на одлуката на холанскиот парламент да се разгледа можноста за враќање на визите за албанските државјани.

Бројот на албански баратели на азил во другите земји е во опаѓање, а тоа прашање не е проблем за Холандија, рече албанскиот премиер, Еди Рама, за време на синоќешната седница на албанскиот парламент.

Рама како пример ја посочи Хрватска, која е членка на ЕУ и од каде само минатата година заминале околу 100.000 лица барајќи работа во Германија.

„Невозможно е да се замавне со волшебно стапче и да се запрат луѓето во обидот да си го остварат сонот“, рече Рама.

SHARE