Аклбанскиот премиер, Еди Рама, најави строги мерки за штедење по катасдтрофалниот земјотрес кој ја погоди земјата и кој предизвика огромна материјална штета.

Во текот на 6-тата вонредна седница на Владата, премиерот Рама рекол дека во 2020 година државата нема да даде ниту еден лек (албанска валута) за нови автомобили за градоначалниците, и им порача тие да се движат со коњ, пренесува ТВ.21.

SHARE