Во интервју за за телевизиска мрежа „Евроњуз“ (Euronews), албанскиот премиер Еди Рама ги предупреди земјите од ЕУ дека ќе биде штетно за регионот, доколку започнат прегвори со Македонија пред Албанија.

„Би било многу штетно за регионот и во исто време неправедно. Македонија постигна напредок и заслужува да се пофали, бидејќи тоа го заслужува, но прашањето е дали ни треба конфликт за да се процени она што го правиме, изјавил Рама за “Топ ченл“.

SHARE