Рама за Заев: Беше принуден, тие го измамија

Албанскиот премиер Еди Рама смета дека неговиот македонски колега Зоран Заев бил измамен од ЕУ која му рекла да го потпише Преспанскиот договор за да започне преговори а потоа не стоела на зборот.

Според Рама сега маневарскиот простор на Заев е никаков затоа што не може ништо да им вети на граѓаните кои ќе знаат дека тоа не е реално.

“Што има да каже Заев сега, дека ќе се отворат преговорите за 3 месеци, 6 месеци?

Тие го измамија бидејќи му кажаа направи го тоа и ќе те примиме.

Го измамија, беше принуден да има таков став кон неговите граѓани бидејќи имаше дадено збор”, изјавил вчера Еди Рама, за телевизијата Клан во Тирана.

SHARE