Раперот Bizzy бара Слаткаристика да ги врати парите од кампањата за референдумот

Рап артистот Бизи во етер пушти нова песна насловена ОТПОР во која меѓу другото бара неговиот колега Слаткар да ги врати парите за настап во кампањата на владата за промена на името.

Текст

Бродот Северен заринка во МАКЕДОНСКАТА

САНТА!

“Жртви се: капетанот и целата багра. Џабе скапа пропаганда.

“ Кешот назад Слаткар!

Капетане МАГЛА!

Ви се случи народ!

Предавници, овде ви е крајот!

Ниту Меркел, ниту Бејли, ниту ЕУ, ниту НАТО…

никој нема сила да го скрие срамот по дебаклот.

Го примивте!, и тоа јако!

Така ти е кога играш all in со својот народ!

Дај насмевка малце, иако сте згужвани, ебаго.

Не е крајот на светот. Крајот е само ваш, багро.

Примивте гол со пета!

Може здоболе малце, зашто го примивте наеднаш!

Џе сте, северњаци?! Кеш ли ви снема? Шегата „честито Фиром“ ви е баш смешна.

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна… Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

. : [дел втори] : .

ДОЛУ ХУНТА!

Туркам како Сизиф!

И не отстапувам се’ додека не умрам!

BIZZY!

Име ми памти!

Рими палат и пламти.

Види: изгрева сонце на видик!

НИХИЛ НА ВАС!

Мокрам врз (ул.) „Столтенбергова“! Планот 3-6-9 во проценти ви се исполна!

Ве игнорира НАРОД, човече…

Страв ни е да ве ебеме, да не се умножите!

Мене пресечи ме и ВМРО ќе потече од вениве!

Името на ѓаволот е СДС.

Удбаши!, МАКЕДОНИЈА ВЕ ЗГАЗИ!

Ве убивме во поим, лежејќи дома…

Замисли да стане овој народ…

Што не е далеку од можно, ако… пробате на сила да сте закон. Силување и педофилија кај Макрон.

Ова е МАКЕДОНИЈА и нема пардон!

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна…

Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

Рап легендата Бизи во етер пушти нова песна насловена ОТПОР!

Вреди да се погледне и слушне!

. : [дел први] : .

Епа вака:

бродот Северен заринка во МАКЕДОНСКАТА

САНТА!

“Жртви се: капетанот и целата багра. Џабе скапа пропаганда.

“ Кешот назад Слаткар!

Капетане МАГЛА!

Ви се случи народ!

Предавници, овде ви е крајот!

Ниту Меркел, ниту Бејли, ниту ЕУ, ниту НАТО…

никој нема сила да го скрие срамот по дебаклот.

Го примивте!, и тоа јако!

Така ти е кога играш all in со својот народ!

Дај насмевка малце, иако сте згужвани, ебаго.

Не е крајот на светот. Крајот е само ваш, багро.

Примивте гол со пета!

Може здоболе малце, зашто го примивте наеднаш!

Џе сте, северњаци?! Кеш ли ви снема? Шегата „честито Фиром“ ви е баш смешна.

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна… Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

. : [дел втори] : .

ДОЛУ ХУНТА!

Туркам како Сизиф!

И не отстапувам се’ додека не умрам!

BIZZY!

Име ми памти!

Рими палат и пламти.

Види: изгрева сонце на видик!

НИХИЛ НА ВАС!

Мокрам врз (ул.) „Столтенбергова“! Планот 3-6-9 во проценти ви се исполна!

Ве игнорира НАРОД, човече…

Страв ни е да ве ебеме, да не се умножите!

Мене пресечи ме и ВМРО ќе потече од вениве!

Името на ѓаволот е СДС.

Удбаши!, МАКЕДОНИЈА ВЕ ЗГАЗИ!

Ве убивме во поим, лежејќи дома…

Замисли да стане овој народ…

Што не е далеку од можно, ако… пробате на сила да сте закон. Силување и педофилија кај Макрон.

Ова е МАКЕДОНИЈА и нема пардон!

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна…

Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

Рап легендата Бизи во етер пушти нова песна насловена ОТПОР!

Вреди да се погледне и слушне!

. : [дел први] : .

Епа вака:

бродот Северен заринка во МАКЕДОНСКАТА

САНТА!

“Жртви се: капетанот и целата багра. Џабе скапа пропаганда.

“ Кешот назад Слаткар!

Капетане МАГЛА!

Ви се случи народ!

Предавници, овде ви е крајот!

Ниту Меркел, ниту Бејли, ниту ЕУ, ниту НАТО…

никој нема сила да го скрие срамот по дебаклот.

Го примивте!, и тоа јако!

Така ти е кога играш all in со својот народ!

Дај насмевка малце, иако сте згужвани, ебаго.

Не е крајот на светот. Крајот е само ваш, багро.

Примивте гол со пета!

Може здоболе малце, зашто го примивте наеднаш!

Џе сте, северњаци?! Кеш ли ви снема? Шегата „честито Фиром“ ви е баш смешна.

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна… Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

. : [дел втори] : .

ДОЛУ ХУНТА!

Туркам како Сизиф!

И не отстапувам се’ додека не умрам!

BIZZY!

Име ми памти!

Рими палат и пламти.

Види: изгрева сонце на видик!

НИХИЛ НА ВАС!

Мокрам врз (ул.) „Столтенбергова“! Планот 3-6-9 во проценти ви се исполна!

Ве игнорира НАРОД, човече…

Страв ни е да ве ебеме, да не се умножите!

Мене пресечи ме и ВМРО ќе потече од вениве!

Името на ѓаволот е СДС.

Удбаши!, МАКЕДОНИЈА ВЕ ЗГАЗИ!

Ве убивме во поим, лежејќи дома…

Замисли да стане овој народ…

Што не е далеку од можно, ако… пробате на сила да сте закон. Силување и педофилија кај Макрон.

Ова е МАКЕДОНИЈА и нема пардон!

реф:

Bizzy e ОТПОР!

Отпорот е Bizzy!

И бараме ОСТАВКИ.

Време за избори!

Bizzy e БОРБА!

Борбата е вечна…

Ни остана во наследство од татковци и дедовци!

SHARE