Лавина реракции на социјалните мрежи предизвика лажниот разговор на премиерот Заев со шефот на НАТО, Јенс Столтенберг  и поранешниот украински претседател Петро Пороченко.

Снимките одтелефонските разговори што ги направиле руските пpaнкepи Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексеј Столјаров) станале вистински хит во Русија, но и овде многумина не останаа рамнодушни на „местенката“, која не е толку смешна колку што е сериозна.

Во разговорот, лажниот Порошенко руските шегаџии го советуваат Заев да му даде поткуп од 100.000 евра на Вселенскиот патријарх Вартоломеј за автокефалност на МПЦ-ОА.

Во разговорот со лажниот Столтенберг, Заев кој вepyва дека навистина разговара со ген-секот на НАТО, изнесува информации кои се и бeзбeднocнo критични и кои не би требало да ги раскажува на телефон…SHARE