Гадоначалникот Петре Шилегов ја разреши директорката на гимназијата Никола Карев во Скопје, откако беше објавена снимка на која им се заканува на учениците од „Никола Карев“ да не излегуваат на протест, градоначалникот Петре Шилегов ја разреши директорката, пренесе „Фокус“.

„Градоначалникот Шилегов донесе решение за разрешување на директорката на гимназијата Никола Карев во Скопје, а по објавената снимка каде г-ѓа Горица Илиовска на насобраните ученици во холот на гимназијата се заканува со последици врз учениците, доколку истите излезат на протест против загадувањето и глобалното затоплување’ соопштија од Град Скопје.

SHARE