Свеченото отворање на Пица-ресторанот „Луна“, кај Чинарот во Охрид, која е изградена без дозвоа и е восопственост на советникот од редовите на ДУИ во општина Охрид, Нефи Усеини ги „Запчали“ соијалните мрежи.

Свеченото отварање – на објектот во заштитениот дел од градот и токму во моменти кога УНЕСКО сериозно предупреди дека Охрид може да го изгуби статусот на заштитено подрачје – беше проследено и со огномет, а присуствуваа и градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, и други јавни личности од политиката и бизнисот.

Сопственикот на објектот, вчера им препорача на новинарите да не се занимаваат со него туку со други дивоградби.

Дел од реакциите:

SHARE