Речиси 100 починати од коронавирусот во еден ден

Бројот на починати од коронавирусот во Кина достигна 910, откако вчера во само еден ден починаа 97 лица.

Само во Кина досега се инфицирани 40.171, додека 187.518 луѓе се во карантин и под медицински надзор.

SHARE