Регистрација за референдум: Исчезна Македонија, ги нема и Македонска Каменица и Брод

Иако договорот со Грција се уште не е влезен во сила македонските власти ја користат секоја прилика да не го користат името Македонија и придавката македонски.

Во пријавата за регистрација за гласање на дијаспората не само што полето за држава на раѓање е празно кога ќе се внесе Единствениот матичен број туку празно е полето кое што го означува населеното место.

Со тоа во системот не може се видат и градовите Македонски Брод и Македонска Каменица тврди активист на интернет движењето #Бојкотирам.

SHARE