„Главен приоритет ќе ми биде како да ги мотивирам странските инвеститори. Но, не можеме да очекуваме прилив на странски инвестиции ако не осигураме правна сигурност, рече кандидатот за претседател Блерим Река во вечерашната дебата на МРТ .

„Во првата средба со нив, тие гледаат дека има селективна правда и приватизирано судство. Не се само парите на странските инвеститори, никој не сака да го ризикува својот бренд, рече Река.

SHARE

Оставете коментар