Веднаш по скандалозната изјава на Зоран Заев дека, меѓу другите, нема да дозволи „еден педер да ја симне оваа влада од власт“, се јавија релативизаторите на социјалните мрежи во одбрана на премиерот.

Тие се повикуваат на другото значење на зборот „педер“ во македонскиот јазик, покрај хомосексуалец, а тоа е „никаквец“ или „подлец“.

SHARE