Резбан албум за папата Франциско од Иванов

За време на денешна средба во Вила Водно, петседателот Ѓорѓе Иванов на Папата Франциско му подари резбан албум со авторски фотографии од христијанското културно-историското наследство на Македонија.

Станува збор за албум со 153 авторски фотографии низ кои е претставен дел од милениумската христијанска историја, традиција и уметност во Македонија. Фотографиите се укоричени во резба изработена од охридски копаничар.

Меѓу нив има ранохристијански мозаици и базилики, средновековни цркви, фрески, икони и ракописи, како и резбани иконостаси од македонските манастири.

SHARE

4 Коментари

 1. Kade e Nikoljina? go nema. Nikoljina, te cheka Redzepi da ti kole deca. A jas te chekam da te dupim.

 2. ПАПАТА ДОЈДЕ ДА ЈА ПОГРЕБА МАКЕДОНИЈА!!!!!!!!!!
  ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛ” ИВАНОВ, АМНЕСТИРАЈ ГИ НАШИТЕ ОД ЗАТВОР!
  И ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛЕ” ИВЧЕ СИ САМО ОБЧИНА РАСИПАНА КУКАВИЦА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ МАЈМУН ПОГОЛЕМ ДО ЗАЈЧЕ! ТИ СИ ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ГРОБАР НА МАКЕОНИЈА!
  ИВАНОВ, ТИ ПОГОЛЕМ ПРЕДАВНИК И ОД ЗАЈЕБ И ОД СТЕВО !!!+++++

 3. Да, милениумска християнска история в съвременните територии на Македония, но от римски, византийски и български произход. Това трябва да се каже. Северна Македония няма минало, историята й започва от Коментерна 1934 г. и от Югославия 1945 г.

Comments are closed.